تغییر نسل، تغییر سبک زندگی و تغییرات تکنولوژیکی

شهروند| وزیر کشور که بعد از ناآرامی های اخیر توضیحاتی را درباره این اعتراضات بیان کرده و تعداد معترضان در خیابان ها را 45 هزار نفر دانسته بود، دیروز در نشست هم اندیشی وزیر کشور با زنان فعال در عرصه‌های اقتصادی، با اشاره به دلایل نا آرامی‌های اخیر کشور گفته که تغییر نسل، تغییر سبک زندگی و تغییرات تکنولوژیکی از مهمترین دلایل ناآرامی‌های اخیر کشور بوده است، به طوریکه با ایجاد محدودیت بر روی شبکه اینترنت شاهد کاهش 50 درصدی حضور مردم در خیابان‌ها در روز بعد بودیم. به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه تغییر نسل را یکی از دلایل ریشه‌ای ناآرامی‌های اخیر دانسته و گفته که نسل بعد از انقلاب، باورها، انتخاب‌ها، سلایق و ... متفاوتی دارد که باید به آنها بپردازیم. برخی فهم درک این موضوعات را ندارند و بر باورهایی اصرار دارند که پاسخگوی مطالبات نسل فعلی نیست. اسلام دینی پویا است و در هر شرایطی قابلیت پاسخ به مشکلات را دارد.
وزیر کشور با اشاره به نقش تغییر سبک زندگی در پیشامدهای اخیر نیز گفت: سبک زندگی تمام رفتارهای ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما باید ببینیم به عنوان یک ایرانی مسلمان با چه سبک زندگی‌ قصد ادامه دادن به زندگی‌مان را داریم. تغییرات تکنولوژیکی نیز در سال‌های اخیر بسیار پرشتاب بوده است. از 10 سال گذشته به این سمت تغییرات به سرعت اتفاق افتاده‌اند به طوریکه سرعت این تغییرات با 50 یا 100 سال گذشته قابل مقایسه نیست.
او با بیان اینکه در حال حاضر با انقلاب تکنولوژیکی مواجه هستیم که بر فرهنگ ما نیز تاثیرگذار است،‌ اضافه کرد: از روزی که بعد از ناآرامی‌های اخیر کشور تصمیم گرفته شد فضای اینترنت محدود شود. بیش از 50 درصد از ناآرامی‌های خیابان‌ها کاهش یافت. این مساله نشان می‌دهد که فضای تکنولوژی تا چه حد در عرصه‌های مختلف زندگی موثر هستند.
رحمانی فضلی در ادامه تصریح کرد: در انتخابات اخیر نیز بیش از 60 تا 70 درصد حضور مردم در اثر تبلیغات شبکه‌های فضای مجازی بود. بنابراین می‌توان گفت در همه این تغییرات اصل اساسی همان «اصل تغییر» است. در باورهای دینی ما نیز در تغییر بودن عالم هستی مطرح شده است.


وزیر کشور در ادامه  یکی دیگر از اهداف برگزاری نشست هم اندیشی بانوان فعال اقتصادی توسط وزارت کشور را ارتباط دادن این فعالان حوزه اقتصاد با استان‌ها و استانداران عنوان کرد و گفت: مباحث مطرح شده در این جلسات پس از جمع‌بندی به رئیس‌جمهوری ارایه می‌شود.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه در حوزه فعالیت اقتصادی مساله جنسیت نباید مطرح شود، تصریح کرد: مطرح کردن مساله جنسیت در این حوزه به نوعی اقرار به ضعف است. در حالیکه تمام زنان حاضر در این نشست، فعالان اقتصادی ، فارغ از جنسیت هستند و باید موانع و مسائل‌شان را مطرح کنند. وزیر کشور با بیان اینکه ما در مقابل تغییرات و تحولات عظیم نیازمند تغییر در همه عرصه‌های زندگی هستیم، تصریح کرد: اگر بخواهیم تغییرات اجتماعی را مدیریت کنیم باید پیشاپیش آنان حرکت کنیم. این مدیریت باید ساماندهی و هدایت شده باشد وگرنه در مقابل آن منفعل خواهیم بود. وزیر کشور با تاکید بر اینکه در حوزه اقتصاد بهترین نسخه، اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی، برون زا، درون گرا، مردم محور، رقابتی و ... است و ما در حال حاضر به همه این شرایط نیاز داریم.
او با اشاره به اینکه موانعی که در بحث تولید وجود دارد را از طریق وزارت کشور پیگیری خواهد کرد، افزود: در حال حاضر جامعه جهانی بر مبنای عملگرایی و اثبات گرایی اداره می‌شود که این دو به معنای توجه به مصالح و منافع هستند. به عبارت دیگر محور هر دوی این موضوعات قدرت است. در حال حاضر نیز رقابت ما با دنیا بر سر مسائل اقتصادی است. وی در ادامه اظهار کرد: ما از ابتدای انقلاب در شرایط تحریم به سر برده‌ایم، اما دشمنان و بیگانگان تصور می‌کردند با استفاده از تحریم، جنگ روانی، کودتا و ... در کنار مسائل اقتصادی، می‌تواند به ما آسیب وارد کند. حتی در حال حاضر نیز تحریم‌ها و قطعنامه‌هایی علیه کشور صادر می‌شود. این در حالیست که ما از آنها چشم یاری نداریم بلکه باید به مردم تکیه کنیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه به گفته مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی یک انقلاب و جهاد است اظهار کرد: وزارت کشور در این حوزه نقش پشتیبانی را دارد. نظام اداری ما سرعت، قدرت و توان همکاری با خلاقیت بین‌المللی را ندارد چرا که نظام متمرکز اداری جوابگوی شرایط جدید جهانی نیست. بنابراین نظام و دولت باید با شرایط موجود تغییر کند.
عبدالرضا رحمانی فضلی همچنین دیروز در حاشیه این در جمع خبرنگاران درباره بارندگی های اخیر و مشکلات ناشی از آن گفت: روز چهارشنبه هفته گذشته، ستاد مدیریت بحران، به همه دستگاه ها اعلام کرد و از رادیو و تلویزیون هم اعلام عمومی شد که طی روزهای آینده، جبهه پر نفوذی به کشور ورود می کند. در ۱۹ استان بارندگی داشتیم. بیشترین مشکلات را در استان تهران و تا حدودی در حوزه قزوین داشتیم و خوشبختانه هیچگونه آسیب جانی نداشتیم. وی افزود: ستاد بحران بیش از ۸ هزار نفر را اسکان داد؛ ۲۵۰۰ اتومبیل را که در برف گیر کرده بودند را نجات داد و به بیش از ۱۰ هزار نفر تغذیه رساند. همه راهداری ها در خدمت مردم بودند. در حوزه قزوین، در برفروبی و انسداد جاده ها با کندی مواجه بودیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: بخشی از دلیل این مساله به صاحبان اتومبیل ها بازمی گردد؛ ما وقتی تذکر می دهیم که زنجیر چرخ بسته شود و با امکانات کامل در ایام برفی تردد شود، متاسفانه رعایت نمی شود. وی ادامه داد: قطعا مسئولین دستگاه های مربوطه باید پاسخگو باشند. رئیس‌جمهوری به من مسئولیت داد با حضور وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی و با نظر استانداران، بتوانیم دلیل این مشکلی که ایجاد شده بود را حل کنیم؛ اگر اهمال و بی توجهی هم شده با گزارشی که به رئیس‌جمهوری می دهیم، برخورد خواهیم کرد. رحمانی فضلی اظهار داشت: مردم باید همکاری مناسبی داشته باشند. روزانه از راه های مختلف، ۵۰۰ هزار اتومبیل وارد تهران می شوند؛ یقینا با بستن جاده‌ها، کنترل سخت می شود. وزیر کشور گفت: در روزهای بارندگی که رحمت الهی بود، مردم با نشاط بودند؛ این به معنی این نیست که به کمبودها و مشکلات توجه نکنیم.